کتاب رشد حرکتی در دوره طفولیت توسط جان پایک به نگارش درآمده است. محمدعلی اصلانخانی، الهام عظیم زاده، نصور احمدی، مهدی رافعی بروجنی و زهرا پورآقایی اردکانی ترجمه فارسی این کتاب را تهیه نموده اند. انتشارات علم و حرکت دومین چاپ کتاب را در سال 1398 منتشر کرده است.
موضوع: تربیت بدنی > رفتار حرکتی > رشد حرکتی
نوع جلد: شومیز
قطع: وزیری
نوبت چاپ: 2
سال چاپ: 1398
شابک: 9786005543049
تعداد صفحات: 392
وزن: 580 گرم
کتاب رشد حرکتی در دوره طفولیت، اولین منبعی است که بر رشد حرکتی در دوره طفولیت (مرحله ای که در آن بیشترین تغییرات کیفی در طول عمر رخ می دهد) تمرکز دارد. این کتاب که از متون پیشگام در این زمینه است که نظریه و کاربرد را با هم تلفیق کرده تا جدیدترین توصیف و بیان را از توانایی و ناتوانی حرکتی (شامل جدیدترین تحقیق ها در مورد قبل از تولد) در یک منبع جامع و کامل فراهم نماید.
این کتاب در چهار بخش شامل نظریه، تحقیق، سنجش و مداخله، سازماندهی شده است، به نحوی که اطلاعات مختلف از رشته های گوناگون را یکپارچه کرده تا درک گسترده ای از رشد حرکتی طفل را فراهم نماید. عنوان های اصلی شامل: رشد حرکات ارادی مانند قامت، پایداری، تعادل و جهت یابی، کنترل دستی دسترسی و چنگ زدن، کنترل جا به جایی، چهار دست و پا رفتن و راه رفتن، مشکلات ویژه اطفال نارس و نهایتا بررسی دو ناتوانی با پیامدهای ویرانگر برای کنترل حرکتی: فلج مغزی و سندروم داون هستند.
این کتاب همچنین حاوی ویژگی های مفید دیگری به شرح زیر است:
کادرهای موجود در متن، ارتباط بین تحقیق و تمرین های درمانی را برجسته تر می کند.
اهداف فصل و خلاصه هر فصل، منظور اصلی را مشخص و فرایند مرور آن را آسانتر می کند.
نکات کلیدی، مفاهیم موجود در متن را برجسته تر می کند.
واژه نامه که تعریف روشنی از مفاهیم بکار رفته در کتاب را ارائه می دهد.
رشد حرکتی، به رشته های بسیاری از جمله روانشناسی، فیزیوتراپی، عصب شناسی، درمانگری، پرستاری، پزشکی اطفال، علوم حرکت انسان و حرکت شناسی توجه دارد. این کتاب همچنین، ادبیات مربوط به رشته های مختلف علمی را با بررسی نتایج آن ها طوری یکپارچه کرده تا به صورت یک تصویر کامل درآید. از این رو، چنین نتیجه گیری می شود که این کتاب هم به عنوان یک منبع درسی ویژه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و هم به عنوان یک کتاب مرجع برای محققان و متخصصان علوم تندرستی به شمار می آید.